diumenge, 25 de gener de 2009

VIATGE A L'HIMALAIA

Hi havia una vegada una família xinesa que vivia a la Xina central. La mare es deia Li, el pare Jao i el fill Kio.
Kio estava obsessionat en conèixer l’Himalaia, i un dia que va discutir amb els seus pares va anar-se’n a les muntanyes més famoses en companyia de la seua veïna: Mai- Li.
Van passar dos dies sobrevivint pel bosc, i a Kio i Mai- Li això els semblava divertit, ja que de moment tenien provisions. Però no van durar molt, en tres dies ja no hi quedava res d’aigua ni de menjar.De moment, els xiquets se les apanyaven bé amb fruita dels arbres. En arribar a les muntanyes van vore uns paisatges molt bonics, però Kio es recordava de la seua família i volia tornar a casa.Durant la baixada Mai-Li es va esvarar amb la neu i estigué a punt de caure, però Kio la va ajudar i Mai s’ho va agrair amb un abraç.
Els xiquets es van muntar en un autobús que els va portar quasi fins a la seua casa. Kio i Mai estaven molt feliços.
En el fons s’ho havien passat molt bé. Però quan arribaren amb la seua família ,els van castigar a arreplegar safanòries, tomaques i altres verdures a l’hort.Mai i Kio treballaven junts tots els matins, i, a banda d’haver vist uns paisatges extraordinaris, el viatge a l’Himalaia havia servit també per a fer dels dos xiquets molt bon amics.
Clara Alabau

2 comentaris:

  1. Clara, si te gustan los cuentos de China te recomiendo que leas "Todo cuanto necesitas está en tí", de Fun Chang (Ed. Sirio). Va sobre un emperador.
    Escribes muy, muy bien. ¡No lo dejes!

    ResponElimina
  2. Me tienes que enseñar tu truco para hacer esos cuentos tan chulos. ¿Por qué demonios escribes tan bién? No estoy celosa, ¿eh?

    ResponElimina